UV-bescherming

UV-bescherming

Bij het kiezen van een zonnebril kiezen de meeste mensen op basis van stijl en hoe ze eruit zien. Maar wat nog belangrijker is, is de bescherming van uw ogen tegen schadelijke UV-stralen.  Bekijk alle zonnebrillen >

Gelukkig is er een manier om beide te bereiken – als je weet waar je op moet letten.


CategorieKenmerkenGeschikt voor…
0Cat. 0 -lenzen zijn ofwel helder of hebben een lichte tot zeer lichte tint, ze worden gebruikt voor veiligheidsbrillen of brillen waarbij u duidelijk moet zien wat u doet.
Bekijk de collectie >
1Cat. 1 lenzen zijn voor een meer casual gebruik en worden gebruikt als comfortfilter in cosmetische en modieuze brillen.
Bekijk de collectie >
Mode en fun
2Cat. 2 lenzen zijn de meest voorkomende categorie in zonnebrillen, Geschikt voor algemeen gebruik, deze bieden een goede bescherming tegen zichtbaar licht en tegen UV-straling. Deze lens heeft een tint die minder licht doorlaat dan categorie 1 maar meer licht dan categorie 3
Bekijk de collectie >
Algemeen gebruik, kijken naar en deelnemen aan sport
3Cat. 3 – Biedt extra bescherming tegen zowel zichtbaar als UV-licht. Deze lenzen laten meestal maar minder dan 20% van het zichtbare licht door de lens. Dit betekent dat ze 80% + van het licht blokkeren.
Bekijk de collectie >
In de sneeuw of bergen. Of bij gevoelige ogen
4Cat. 4 – Biedt een hoog niveau van bescherming tegen zichtbaar en UV-licht. Deze lenzen mogen tijdens het autorijden niet worden gedragen, omdat ze te donker kunnen zijn. De lenzen laten minder dan 10% van het licht door de lens. Ze mogen alleen in specifieke situaties worden gebruikt – niet voor een dagelijkse zonnebril.  
Bekijk de collectie >
Trekking en bergbeklimmen op grote hoogte. In de sneeuw

De beste keus aan zonnebrillen bij Ozaflu time to shine…